Κότσι χοιρινό γεμιστό με καπνιστό τυρί
Μαγειρέψτε υγιεινά , με τα καλύτερα κρέατα της αγοράς από την εταιρία Παπασημάκης & Σια O.E
Εκτέλεση
Όταν αγόρασα το κότσι, ζήτησα από τον κρεοπώλη να μου αφαιρέσει το κόκκαλο για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί ήθελα να το γεμίσω με μετσοβόνε και δεύτερον, γιατί χωρίς κόκκαλο ψήνεται πιο εύκολα και πιο γρήγορα.
Το βράδυ της προηγούμενης ημέρας (απ’ αυτή που θα το μαγειρέψουμε) πλένουμε το κρέας και ετοιμάζουμε τη μαρινάδα.
Μαρινάδα
Βάζουμε σε βαθύ μπολ που χωράει το κρέας όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά.
Εάν δεν χωρούν στο μπολ και οι δύο μπύρες δεν πειράζει, μπορούμε να βάλουμε τη μία μπύρα και να συμπληρώσουμε με νέρο και την άλλη να την βάλουμε την επόμενη μέρα στη γάστρα για το ψήσιμο.
Βάζουμε το κρέας μέσα στη μαρινάδα, προσέχοντας να σκεπάζεται εντελώς, κλείνουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα μέχρι να το μαγειρέψουμε την επόμενη μέρα.
Υλικά (για 5-6 άτομα)
1 χοιρινό κότσι (γύρω στο 1.200 γρ.)
60 γρ. μετσοβόνε χοντροτριμμένο
1 1/2 κιλό πατάτες
2-3 καρότα σε ροδέλες ή μικρά καροτάκια
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
Για τη μαρινάδα
2 μπουκάλια μπύρα
2 σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
1/2 κ.σ. πιπέρι
1/2 κ.γλ. αλάτι
1/2 κ.σ. ρίγανη
1/2 κ.σ. θυμάρι
1/2 κ.σ. δενδρολίβανο
1/2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 1/5 κ.σ. μουστάρδα σκόνη ή κανονική