Χοιρινό με λάχανο
Εκτέλεση
Κόβουμε το λάχανο σε μέτρια κομμάτια και αφαιρούμε τα σκληρά μέρη. Πλένουμε καλά και το ρίχνουμε σε βραστό και αλατισμένο νερό να πάρει 2-3 βράσεις και μετά το στραγγίζουμε σε τρυπητό.
Έχουμε πλένει το κρέας και το στεγνώνουμε καλά. Βάζουμε τον ταβά (φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα) στο μάτι να πυρώσει χωρίς λάδι και τοποθετούμε τα κομμάτια κρέατος να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές.Αφού λοιπόν ροδίσει το κρέας, τότε ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα πιπέρια, το μπούκοβο, το μπαχάρι, τη δάφνη και τη σάλτσα πιπεριάς. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά να ενωθούν και ρίχνουμε νερό τόσο ώσπου να μισοσκεπαστεί το κρέας.
Σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι σχεδόν να μαλακώσει. Βάζουμε μέσα και το λάχανο, το σέλινο, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για άλλα 20 λεπτά , έως ότου μαλακώσει και το λάχανο και μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.
Υλικά (για 3-4 μερίδες)
1 κιλό χοιρινό κρέας με κόκαλο σε μερίδες
1 1/2 κιλό λάχανο
1/2 φλυτζ τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο σε κομματάκια
1 κουτ γλ κόκκινο γλυκό πιπέρι
Λίγο μπούκοβο
4 κόκκους μπαχάρι
Λίγους κόκκους μαύρο πιπέρι
1 κουτ σ. σάλτσα πιπεριάς ή πελτέ ντομάτας
1 φύλλο δάφνης
1 κλαδί σέλινο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Νερό ζεστό (όσο χρειαστεί)