Χοιρινό στήθος με πετιμέζι, δενδρολίβανο και θυμάρι

Χοιρινό στήθος με πετιμέζι, δενδρολίβανο και θυμάρι

Χοιρινό στήθος με πετιμέζι, δενδρολίβανο και θυμάρι

Εκτέλεση:

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 130 0C
2.Χαράζετε την μεριά του κρέατος που έχει το λίπος ανά 2-3 εκατοστά με ένα κοφτερό μαχαίρι.
3.Περάστε όλο το κομμάτι του κρέατος γύρω γύρω με το πετιμέζι και μετά του κάνετε ένα ελαφρύ μασάζ με το μείγμα αλάτι, πιπέρι, σκόρδο.
4.Αναμειγνύεται και το θυμάρι με το δενδρολίβανο και περνάτε με το μείγμα όλο το κρέας.
5.Κόβετε τα κρεμμύδια σε χοντρές ροδέλες και τα στρώνετε στο ταψί σας.
6.Βάζετε το κρέας από πάνω με την πλευρά με το λίπος προς τα πάνω και ρίχνετε το υπόλοιπο πετιμέζι και την μπύρα μέσα στο ταψί.
7.Βάζετε το ταψί στον φούρνο και ψήνετε για 4 περίπου ώρες στους 130 0C
8.Ανά μισή ώρα παίρνετε ζωμό από το ταψί και περιχύνετε το κρέας για να μην στεγνώσει.
9.Όταν τελειώσει το ψήσιμο αφαιρέστε το κρέας και αφήστε το για 10 λεπτά πριν να το κόψετε, σκεπασμένο καλά με αλουμινόχαρτο.
10.Σερβίρετε κομμένο σε λεπτές φέτες με συνοδεία από πατάτες ή πουρέ.
11.Εάν θέλετε μπορείτε να δέσετε και την σάλτσα από το ταψί μεταφέροντας σε μία κατσαρόλα με δύο τρεις κουταλιές κόρν φλάουερ σουρώνοντας ή πολτοποιώντας με ένα ραβδομπλέντερ τα κρεμμύδια.

Υλικά:

4 κιλά χοιρινό στήθος
αλάτι, πιπέρι, σκόρδο ( κατά τους Αμερικάνους SPG)
1 φλιτζάνι πετιμέζι
4 κρεμμύδια
3 κουταλιές της σούπας θυμάρι
8 σκελίδες σκόρδο ολόκληρο, αποφλοιωμένες
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο φύλλα
2-3 κουτάκια μπύρα

Προέλευση

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. Περ.Πληροφορίες

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close