Χοιρινή πανσέτα στον φούρνο με μυρωδικά
Εκτέλεση:
1.Γυρνάμε το χοιρινό από την πλευρά του λίπους και χαράζουμε σε λωρίδες με ένα κοφτερό μαχαίρι.
2.Ανακατεύουμε όλα τα μυρωδικά την ζάχαρη το αλάτι το πιπέρι και τα βάζουμε επάνω στο χοιρινό κάνοντάς του ελαφρό μασάζ ώστε να μπούνε καλά μέσα στα κοψίματα.
3.Το γυρνάμε και από την άλλη μεριά και του βάζουμε παντού το μείγμα.
4.Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες
Υλικά:
Μία ολόκληρη χοιρινή πανσέτα περίπου 4-5 κιλά
4 μεγάλα κρεμμύδια
4 καρότα
2 σέλερι
2 κουτάκια μαύρη μπύρα
6 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
5 κουταλιές σούπας μαύρη ζάχαρη
1 φλιτζάνι θυμάρι
1 φλιτζάνι δενδρολίβανο
4 κουταλιές σούπας μουστάρδα