Χωριάτικα λουκάνικα στο φούρνο με πατάτες

Μαγειρέψτε υγιεινά , με τα καλύτερα κρέατα της αγοράς από την εταιρία Παπασημάκης & Σια O.E

4

Εκτέλεση:

1. Αρχικά κόβετε τις πατάτες ή κυδωνάτες ή σε φέτες για να είναι πιο λεπτές και να γίνουν πιο γρήγορα και τις στρώνετε στο ταψί.
2. Μετά ρίχνετε/πασπαλίζετε τις πατάτες με τα μυρωδικά/μπαχάρια, στύβετε το μισό λεμόνι κι αραιώνετε ελαφρά τις 4 κουταλιές μουστάρδα με μια κουταλιά της σούπας νερό και το ρίχνετε πάνω από τις πατάτες.
3. Ανακατεύετε τις πατάτες με τα χεράκια σας να πάει παντού η μουστάρδα και τα μπαχάρια σας.
4. Κόβετε τα λουκάνικα σε μεγάλα κομμάτια των 3 εκατοστών και τα ρίχνετε κι αυτά στο ταψί και ξανά ανακατεύετε.
5. Ρίχνετε για αρχή μισό ποτήρι νερό. Καλύπτετε το ταψί με αλουμινόχαρτο για τα πρώτα 30 λεπτά και το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς έως να ψηθούν οι πατάτες καλά. Αν σωθούν τα υγρά τους τότε συμπληρώνετε με λίγο νερό.
6. Όταν δείτε πως ψήθηκαν οι πατάτες βγάζετε το αλουμινόχαρτο ανεβάζετε στους 200 βαθμούς και αφήνετε για 10-15 λεπτά έως να σωθούν τα πολλά υγρά και να ροδοψηθούν οι πατάτες.
Το φαγητό είναι έτοιμο! Καλή σας όρεξη!

Υλικά:

2-3 χωριάτικα λουκάνικα (400-500γρ)
5-6 πατάτες
Χυμό από 1/2 λεμόνι
3-4 κουταλιές μουστάρδα
Μυρωδικά-μπαχάρια της αρεσκίας σας (οι συνδυασμοί και τα γούστα είναι άπειρα) Προτιμώ ρίγανη, θυμάρι που ταιριάζουν πολύ με την μουστάρδα.
1/2 ποτήρι νερό
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

 

Προέλευση

 

Comments are closed.